Stäng

Välkommen till HildaHilda!

 

UNIKT, EKOLOGISKT, SVENSKT

Hos oss hittar du en mängd unika vävda textilprodukter i ekologisk bomull och lin för dig själv, ditt hem, eller någon du tycker om. Låt dig inspireras av våra färger och mönster som hunnit bli ganska många sedan 1995 då företaget grundades.

 

 

 

VÄVERIET - ETT AV VÄRLDENS MEST MILJÖANPASSADE TEXTILA PRODUKTIONSANLÄGGNINGAR 

Alla garner är spunna från 100% ekologisk naturfiber. Fibrerna till lingarnet är odlat i Frankrike och Belgien, ett geografiskt område som har världens bästa klimat för linodling (källa Linneväveriet). Vill du veta mer om garnerna och miljöarbetet i väveriet, titta in på Linneväveriets hemsida här. Linneväveriet har en öppen miljödeklaration på sin hemsida med sin egen miljömärkning som ställer tuffare krav än vad branschen kräver.

Sedan årsskiftet 2016 är alla HildaHildas jacquardvävda tyger ekologiskt framställda!

  

 

SVENSKTILLVERKAT MED EGEN VÄVMETOD

Alla textilier är designade, vävda och sydda i Sverige, något vi strävar efter att fortsätta med så långt det bara är möjligt.

Vävmetoden är utvecklad av Lott Hildebrand. All vår väv tillverkas med enfärgad, oftast vit varp och flerfärgad väft. Det är en smart metod som gör oss mer flexibla och snabbrörliga i vår vävning då det är lättare att byta ut färgtrådarna i väften än tusentals i varpen.

Lott som ritar alla mönster använder vänsterhanden trots att hon är högerhänt. Detta ger mönstren dess karaktäristiska drag. Ett urval av mönstren återkommer även i HildaHildas egen kollektion av brickor, grytunderlägg och coasters. Även dessa är tillverkade i Sverige och följer alla miljökrav.

 

 

 

 

STOCKHOLM,  TOKYO & HILDAHILDA.SE

I vår webbutik hittar du inte allt vi någonsin gjort, men du hittar mycket! 

Vi finns i Gamla stan i Stockholm. Vår största marknad näst efter Sverige är Japan där vi arbetar tillsammans med vår grossist sedan 2008. 

 

 

OFFENTLIG MILJÖ

Vi har tagit fram loggan och en hel serie produkter åt den skandinavieninspirerade förskolan Mominoki i centrala Tokyo.

 

BAKGRUND


Lott grundade HildaHilda Textil Produkt 1995 i samband med att hennes X-jobb (vävmetoden vi använder idag) blev färdigt och hon tog sin examen som textilingenjör. Lott är produktchef och är den som ritar alla mönster.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla våra trogna kunder genom åren och vi mottar alltid tacksamt feedback och tips för att bli ännu bättre. 

 

Hälsningar, 

 

HildaHilda

 

HildaHilda AB, Org.nr. 556759-2414

 

Lott Hildebrand

Design & Produkt
lott@hildahilda.se
På svenska In english Japan South Korea

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st € 0
Till kassan
Fri inrikes frakt från 900 kr